slide
slide
slide

 

Είμαστε λάτρεις του καλού φαγητού που συνεχώς αναζητούν την επόμενη μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Τα διαλεχτά προϊόντα μας, με τα εκλεκτά φυσικά συστατικά τους, μας επιτρέπουν να δημιουργούμε συνταγές που θα ενθουσιάσουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Και επειδή, προφανώς, απολαμβάνουμε εξίσου την μπύρα μας, ψάχνουμε για να σας φέρουμε σύντομα ενδιαφέρουσες συνταγές για κοκτέιλ, βασισμένες σε φρέσκια μπύρα ή τζιτζιμπύρα.

Καθώς δοκιμάζουμε τις συνταγές και τους δίνουμε τη «σφραγίδα έγκρισής» μας, θα προσθέτουμε νέες συνταγές στην ενότητα αυτή για να μπορέσετε να τις δοκιμάσετε και εσείς. Επομένως, συνεχίστε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας για νέες απολαυστικές ιδέες για να επεκτείνετε τις ικανότητές σας στη μαγειρική και πίσω από το μπαρ!

Συστατικά: (4 μερίδες)
4 κομμάτια χοιρινό κότσι, περίπου 2,5 κιλά
4 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
150γρ. μέλι “μ”
100γρ. μουστάρδα Dijon (καυτερή)
1 κλωνάρι θυμάρι
1 Ionian Epos
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Καθαρίζετε καλά τα κότσια και τα μαρινάρετε για τουλάχιστον 4 ώρες μέσα σε Ionian Epos, ελαιόλαδο και θυμάρι.
2) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
3) Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο κρέας, αλείφετε με μουστάρδα και μέλι, ραντίζετε με Ionian Epos και στη συνέχεια βάζετε το σκόρδο και το θυμάρι.
4) Καλύπτετε το κρέας με λαδόκολλα και το ψήνετε για περίπου 2,5 ώρες, μέχρι το κρέας να γίνει μαλακό. Όσο ψήνεται, ραντίζετε το κρέας με Ionian Epos.
5) Σερβίρετε με πατάτες στο φούρνο.

Συνταγή: Παύλος Σουέρεφ (psoueref@hotmail.com)

Συστατικά: (4 μερίδες)
800γρ στήθος πάπιας
3 κ.σ. wholegrain μουστάρδα Dijon
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κούπες καθαρισμένα και ψημένα κάστανα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 κ.σ. μέλι “μ”
2 φύλλα φασκόμηλο, ψιλοκομμένα
100ml Ionian Epos
Εκτέλεση:
1) Ανακατεύετε ελαιόλαδο, λίγο μέλι “μ” και την Ionian Epos, και μαρινάρετε την πάπια για περίπου 2 ώρες.
2) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
3) Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο κρέας.
4) Τοποθετείτε το φιλέτο σε ένα τηγάνι και το σοτάρετε για περίπου 6-7 λεπτά.
5) Αφαιρείτε το κρέας από το τηγάνι, τοποθετείστε το σε ένα ταψί και ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
6) Στο ίδιο τηγάνι που σοτάρατε το κρέας βάζετε στο ίδιο τηγάνι το βούτυρο, τα κάστανα, το σκόρδο, το φασκόμηλο και το υπόλοιπο μέλι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά.
7) Προσθέστε Ionian Epos και φέρτε σε βρασμό.
8) Κατεβάστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να μαγειρεύεται για επιπλέον 3-4 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι στο τέλος.
9) Όταν το φιλέτο είναι έτοιμο, απλώς προσθέστε τη σάλτσα στο κρέας και απολαύστε με ένα ποτήρι Ionian Epos.

Συνταγή: Παύλος Σουέρεφ (psoueref@hotmail.com)

Συστατικά:
20 αποξηραμένα σύκα (περίπου)
1 Ionian Epos (τα 120ml για την κρέμα)
10 φέτες νούμπουλο, ψιλοκομμένες
100γρ. μέλι “μ”
¼ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
225γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
120γρ. κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι αυγού
Εκτέλεση:
1) Μουλιάζετε τα σύκα μέσα σε Ionian Epos για τουλάχιστον 3-4 ώρες. Όταν μαλακώσουν, τα κόβετε οριζόντια στη μέση, χωρίς να διαπεράσετε το μαχαίρι μέχρι τέλους.
2) Ανακατεύετε σε ένα σκεύος 120ml Ionian Epos, τους κρόκους και το μέλι “μ”. Αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Ανακατεύετε συνεχώς.
3) Όταν δέσει η σάλτσα, απομακρύνετε από τη φωτιά.
4) Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το τυρί.
5) Προσθέστε την κρέμα μέσα στο μείγμα και ανακατεύστε αργά μέχρι να ενσωματωθεί.
6) Ρίξτε το θυμάρι και το ψιλοκομμένο νούμπουλο.
7) Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.
8) Βάλτε την κρέμα μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίστε προσεκτικά τα σύκα.

Εναλλακτικά, αντί να προσθέσετε ψιλοκομμένο το νούμπουλο μέσα στην κρέμα, μπορείτε να το κόψετε σε λεπτές φέτες και να συνοδεύσετε τα σύκα ή να τοποθετήσετε τις φέτες μέσα στα σύκα.

Συνταγή: Παύλος Σουέρεφ (psoueref@hotmail.com)

Συστατικά:
Για την τούρτα:
1 κούπα Corfu Real Ale Bitter
1κούπα ανάλατο βούτυρο
¾ κούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
½ κ.σ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά
2/3 κούπες sour cream
Για το γλάσο:
2 κούπες κρέμα σαντιγί
450γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
Εκτέλεση:
Για την τούρτα:
1) Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2) Βουτυρώνετε δύο βάσεις για τούρτα, διαμέτρου 20εκ. και ύψους 5 εκ. Καλύψτε με λαδόκολλα.
3) Σιγοβράστε την Corfu Real Ale Bitter και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
4) Προσθέστε το κακάο και ανακατεύστε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
5) Ανακατεύσετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
6) Χτυπήστε τα αυγά και την sour cream σε ένα χωριστό μπολ.
7) Προσθέστε το μείγμα της ale-σοκολάτας στο μείγμα αυγών και ανακατεύστε.
8) Προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατεύστε και πάλι.
9) Τοποθετήστε το μείγμα στις βάσεις και ψήστε για περίπου 35 λεπτά. Τα κέικ είναι έτοιμα όταν θα εισχωρήσετε ένα μαχαίρι μέσα σε αυτά και θα βγει καθαρό. Τοποθετείστε τις βάσεις πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσουν για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα κέικ από τις βάσεις και αφήστε τα πάνω στη σχάρα για κρυώσουν εντελώς.
Για το γλάσο:
1) Σιγοβράστε την κρέμα σε ένα μεγάλο τηγάνι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα και προσέχοντας να μην «πιάσει».
2) Μόλις φθάσει σε σημείο βρασμού, αφαιρέστε από τη φωτιά.
3) Προσθέστε τα κομμάτια κουβερτούρα και ανακατεύστε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4) Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι το γλάσο να αλείφεται.

Τοποθετείστε το ένα κέικ σε ένα πιάτο. Απλώστε μία πλούσια στρώση από γλάσο. Βάλτε από επάνω το δεύτερο κέικ και στρώστε άλλη μία καλή στρώση γλάσου.

Συστατικά:
110γρ. βούτυρο
275γρ. μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
200ml Corfu Real Ale Bitter
75γρ κακάο
175γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Βούτυρο για το μαγειρικό ταψί
Εκτέλεση:
1) Λιώστε το βούτυρο και τοποθετείστε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύστε για να δημιουργηθεί μία κρέμα.
2) Σταδιακά προσθέστε στο μπολ ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε.
3) Ανακατεύστε σε ένα χωριστό μπολ το κακάο με την Corfu Real Ale Bitter.
4) Προσθέστε το μπέικινγκ πάουντερ και τη μαγειρική σόδα στο αλεύρι και στη συνέχεια ρίξτε στο μείγμα της ale αργά.
5) Ενώστε όλα τα μείγματα σε ένα μπολ και ανακατεύστε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
6) Βουτυρώστε ένα ταψί και ρίξτε μέσα το μείγμα.
7) Ψήστε για 30-35 λεπτά σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Συστατικά:
4 κούπες αλεύρι
¼ κούπα ζάχαρη
330ml of μπύρα Royal Ionian Pilsner
2 αυγά
2 κ.σ. μπέικινγκ πάουντερ
2 κ.γ. αλάτι
Βούτυρο για το μαγειρικό σκεύος
Εκτέλεση:
1) Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
2) Χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε στο μπολ.
3) Προσθέστε αργά την Royal Ionian Pilsner ανακατεύοντας.
4) Ανακατεύστε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
5) Τοποθετήστε σε ένα βουτυρωμένο σκεύος για ψωμί και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα

Συστατικά:
4 πικάντικα λουκάνικα CoMeCo
500ml μπύρα Royal Ionian Pilsner
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
4 ψωμάκια χοτ ντογκ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ολόκληρα κομμάτια πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
Μουστάρδα (ή άλλο dressing της αρεσκείας σας)
Εκτέλεση:
1) Τοποθετείστε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το δαφνόφυλλο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
2) Όταν ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τα λουκάνικα. Σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
3) Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα πάρουν χρώμα, προσθέστε την Royal Ionian Pilsner.
4) Συνεχίστε το τηγάνισμα για 2 περίπου λεπτά, γυρνώντας τα λουκάνικα.
5) Κατεβάστε τη φωτιά σε χαμηλό και αφήστε να σιγοψηθούν για άλλα 20 λεπτά.
6) Ζεστάνετε τα ψωμάκια, ανοίξτε τα και γεμίστε με κρεμμύδια και λουκάνικα.
7) Σερβίρετε με μουστάρδα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να αντικαταστήσετε την Royal Ionian Pilsner με Corfu Real Ale Special ή Corfu real Ale Bitter για πιο έντονες γεύσεις.